×
 

Vuxenstuderande erbjuds inspirationsutbildning inom hållbarhet

AcadeMedia vuxenutbildning har tagit fram en inspirationsutbildning inom hållbarhet med målet att varje år nå ut till 100 000 studerande. ”En hållbar framtid”, som utbildningen heter, består av såväl filmer som fakta och tips.

-Vi är en stor utbildningsaktör, vilket ger oss unika möjligheter att påverka och inspirera många människor. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något och vi hoppas att den här utbildningsinsatsen kan leda till viktiga insikter och bra diskussioner om vårt gemensamma ansvar för en hållbar framtid, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedia vuxenutbildning.  

Kunskap är en viktig nyckel till att skapa en hållbar framtid och AcadeMedia erbjuder många yrkeshögskoleutbildningar med fokus på just grön omställning och hållbarhet. Målet med att satsa på en gemensam inspirationsutbildning inom hållbarhet handlar till stor del om att ingjuta hopp, menar Christer Hammar.  

-Om vi kan nå ut till alla våra studerande och medarbetare så vill jag tro att det gör skillnad. Vi ger medarbetare och studerande en gemensam plattform för lärande och engagemang i hållbarhetsfrågor, och förhoppningsvis en djupare förståelse för både utmaningar och lösningar, säger han.  

-Utmaningarna för en hållbar framtid är påtagliga och ständigt närvarande för oss alla. Via media möts vi av dystra rapporter och framtidsbilder, då tycker vi att det är viktigt att förmedla att det finns saker som kan göras för att åstadkomma nödvändiga förändringar. Det är drivkraften bakom den här utbildningsinsatsen, säger han.  

Fakta om utbildningen:

”En hållbar framtid” riktar sig främst till alla som studerar inom någon av AcadeMedias vuxenutbildningar. Den är framtagen i syfte att öka kunskapen kring hållbar utveckling från olika perspektiv. Filmer om jordens gränser, vårt avtryck på miljön och vilka prioriteringar som kommer att krävas blandas med konkreta tips på hur vi alla kan bidra för att skapa en hållbar framtid för generationer framöver. Utbildningen är framtagen i samarbete med AcadeMedia Academy.

Du kanske också är intresserad av