×
 

Hundratals intresserade av att bli yrkeslärare

AcadeMedias kampanj för att få fler att vilja bli yrkeslärare blev en succé. Kampanjen genomfördes i två omgångar och resulterade i över 600 intresseanmälningar och nära 200 individuella vägledningssamtal.

Susanne Christenson, utbildningsdirektör för Praktiska Gymnasiet, hoppas att många av dem som hört av sig väljer att skola om sig till yrkeslärare.

-Jag är väldigt glad att den här satsningen har lett till att så många fått upp ögonen för att deras yrkeskunskaper behövs i skolan, och att de tagit det första steget genom att be om vägledning. Sverige behöver fler yrkesutbildade och därmed också fler yrkeslärare, säger Susanne Christenson.

Milla Bjerke, utbildningsdirektör på Hermods, vittnar också om ett stort behov av fler yrkeslärare.

-Det är en utmaning att hitta rätt kompetens och samtidigt helt avgörande för att vi ska kunna utbilda i den omfattning som krävs för att möta behoven på arbetsmarknaden. Det är i grunden rätt enkel matematik, om vi ska utbilda fler installationselektriker behöver vi fler som kan tänka sig att undervisa sina framtida kollegor. Samma sak gäller för andra yrken. Att vi har bidragit till att fler överväger en karriär som yrkeslärare känns väldigt bra, säger hon.

Du kanske också är intresserad av