×
 

Fortsatt succé för Framtidsdagen på Campus Södermalm

För andra året i rad arrangerade studie- och yrkesvägledaren Annelie Axelsson en studie- och arbetsmarknadsdag för gymnasieeleverna på Klara Södra, LBS Södra, ProCivitas och IHR på Campus Södermalm i Stockholm.

Under Campus Södermalms framtidsdag fick gymnasieeleverna chans att mingla med drygt 20 utställare från hela landet. På plats var representanter från bland annat KTH, Uppsala-, Jönköping- och Örebro universitet, högskolorna i Gävle, Södertörn och Västerås, Försvarsmakten, Polisen samt flera olika yrkes- och folkhögskolor. Även representanter för utlandsstudier var på plats, såsom EF, Studin och Blueberry.

Eleverna fick ställa frågor och bli inspirerade av de olika utställarna. Och det är just inspiration som är syftet med dagen.

– Vårt mål med Framtidsdagen är att eleverna ska bli inspirerade och börja fundera på framtiden. De ska få information om olika slags yrken och vidare studier samt chansen att träffa studenter som redan går på högskolorna, säger Annelie Axelsson, initiativtagare och studie- och yrkesvägledare (SYV) på Klara Södra och ProCivitas Stockholm.

Dessa utställare medverkade under Framtidsdagen:

Fakta: Campus Södermalm
Campus Södermalm är ett gymnasiecampus på Tullgårdsgatan i Stockholm för fyra olika skolor - Klara Teoretiska Gymnasium Södra, LBS Kreativa Gymnasiet Södra, ProCivitas Stockholm och Internationella Hotell och Restaurangskolan (IHR). Det går totalt cirka 2200 elever på campuset.

Du kanske också är intresserad av