×
 

Drottning Blanka och LBS Varberg bildar gemensamt gymnasiecampus

Inför höstterminen 2024 kommer Drottning Blanka Varberg att flytta in till LBS skolbyggnad på Träslövsvägen i centrala Varberg. Tillsammans kommer skolorna att bilda ett mindre gymnasiecampus med en mängd olika program och inriktningar.
LBS och DBGY Varberg

Drottning Blanka är, precis som vi, en relativt liten skola med nära relationer mellan elever och lärare. Detta ska vi givetvis värna om och behålla. Genom att dela gemensamma ytor och resurser så skapar vi en starkare organisation som kommer att gynna elever och medarbetare på båda skolor, säger Rosa Aarnes, rektor för LBS Kreativa Gymnasiet. 

Gymnasiecampuset kommer att ha plats för cirka 260 elever, jämt fördelade mellan de två skolorna. Skolorna erbjuder både kreativa, yrkesinriktade och studieförberedande program och eleverna kommer kunna välja mellan en mängd olika inriktningar och profiler:

LBS program och profiler:

  • Teknikprogrammet med profilerna app- och webbutveckling samt spelutveckling 
  • Estetiska programmet med profilerna grafisk design, e-sport, musik och spelgrafik 

Drottning Blankas program och profiler:

  • Samhällsvetenskapsprogrammet med profilen kriminologi 
  • Ekonomiprogrammet med profilerna management eller kriminologi
  • Vård och omsorgsprogrammet med profilerna räddningsmedicin och hälsa och omsorg
  • Hantverksprogrammet inriktning hår- och makeupstylist

Lokalerna kommer under sommaren att anpassas till båda skolornas gemensamma behov.

– Gemensamma skollokaler kommer inte bara ge oss nya kollegor utan också en härlig blandning av olika utbildningar. Några av dem riktar sig till branscher i stort behov av arbetskraft, exempelvis vårdsektorn och den växande spelindustrin. Campuset får en mix av elever med olika intressen och talanger vilket kommer att skapa en dynamisk och kreativ atmosfär, säger Stefan Lindh, rektor för Drottning Blanka Varberg.

Du kanske också är intresserad av