×
 

Funderar du på att bli yrkeslärare? Kul! Här hittar du informationen du behöver.

Siffran 1

För att bli behörig yrkeslärare behöver du komplettera dina yrkeskunskaper med kunskaper i pedagogik. Detta gör du via yrkeslärarprogrammet vid någon av landets högskolor och universitet. Du kan själv välja om du vill läsa på helfart eller halvfart. Det går också bra att jobba parallellt. Du har med andra ord stor frihet att skräddarsy ett upplägg som funkar bra för dig.

Som en del i din utbildning gör du praktik på en skola för att få inblick i yrket. Detta kallas verksamhetsförlagd utbildning. Här får du möjlighet att lära känna skolans värld lite närmare och testa dina nyvunna pedagogiska kunskaper.

Efter utbildningen ansöker du om yrkeslärarexamen hos examensenheten på din högskola. När den kommer ansöker du om lärarlegitimation hos Skolverket.

På studera.nu, som drivs av universitets- och högskolerådet, kan du läsa mer om vägen till att bli yrkeslärare, utbildningens omfattning och mycket mer. Klicka här för att komma till sidan.

Kostnadsfri studievägledning

Vill du komma i kontakt med en studievägledare som kan ge dig individuell vägledning kring hur du studerar till yrkeslärare? Skicka in en intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli yrkeslärare? Skicka en intresseanmälan till oss så hör vi av oss och guidar dig vidare.

Jag jobbar idag inom:
Jag är intresserad av att jobba på:
Jag är verksam i följande region:
Jag vill komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare: